De spelregels

Als je met veel honden loopt, zijn spelregels belangrijk!

Hoeveel honden gaan er mee?

Dat verschilt per groep, wij zorgen voor voldoende individuele aandacht zodat je hond niets tekort komt.

Past het allemaal wel in de bus?

Ja, we hebben ruime bussen waar ventilatiesystemen en veilige benches in geplaatst zijn.

Wordt er nooit gevochten en wie mag er mee?

Natuurlijk moet er in een roedel plaats bepaald worden. Sommige honden willen  in de bus alleen in een bench, maar kunnen het goed vinden in de groep. Wij houden rekening met verschillende karakters en hebben kennis in huis om te zien wanneer het echt niet werkt in de groep.

Je hond mag vanaf 9 maanden mee zolang deze de basisprincipes van gehoorzaamheid kent en los mee kan lopen met de roedel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de hond in staat moet zijn om met de wandelingen mee te lopen.

Een praktisch probleem is de loopse teef, zij mag niet mee kort voor, tijdens en kort na haar loopsheid. Reuen dienen gecastreerd te zijn, dit mag ook met een implantaat.

Gaat er nooit een hond alleen aan de wandel?

Nieuwe honden gaan eerst aan de lijn. Tijdens het lopen letten we goed op hoe de hond zich gedraagt, hoe zijn lichaamstaal naar de andere honden toe is en of je hond komt als er lekkers uitgedeeld wordt. Als alles goed verloopt, kan je hond lekker los.

Honden zijn van nature roedeldieren en zullen meestal bij de roedel blijven. Een loopse teef, onweer of andere invloeden van buitenaf kunnen aanleiding zijn voor het tijdelijk zoekraken van je hond tijdelijk. Wij zetten alles in het werk om uw viervoeter weer veilig thuis te brengen!

De honden dragen altijd de halsband van Walk met een penning waar het telefoonnummer van Walk op staat. Mocht de hond schade aanrichten tijdens zijn wandeling dan beroepen wij ons op artikel 6:179 BW: de eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de veroorzaakte schade en die kan de eigenaar verhalen op zijn eigen WA-verzekering.

Hoe zit het met entingen, dierenarts en andere zaken?

Elke hond is ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziektes, titerbepalingen gelden bij ons ook. Het spreekt voor zich dat uw hond in goede conditie is en geen last heeft van vlooien, teken, oormijt en wormen. Mocht je hond tijdens het vervoer van en naar huis of tijdens de wandeling iets overkomen dan zullen wij je hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Deze kosten zijn dan voor rekening van de eigenaar van de hond.

Hoe zit het met vakanties en afzeggen?

Wanneer we op vakantie gaan, kun je lezen op de site. Hier staan alle dagen wanneer er geen uitlaatdienst is. Bij ziekte of ongevallen doen we ons uiterste best doen om de wandelingen toch door te laten gaan. We vinden het fijn als je op tijd doorgeeft, wanneer je op vakantie gaat. Dan staan wij niet in een huis zonder hond.

Bij een weeralarm lopen wij niet. Ook wanneer het boven de 24 graden is, laten wij de groepswandeling niet door gaan ter bescherming van je hond. Dan schakelen we over naar korte wandelingen.

Hoe zit het met betalen?

Walk werkt met een maandabonnement. Dit betekent voor u een vast bedrag in de maand ongeacht vakanties. Onze vakantiedagen zijn al verrekend in het maandabonnement.

De betaling dien je iedere maand in de eerste week te voldoen, met de naam van de hond en de maand waar u voor betaalt.

Het tarief vindt u onder het kopje tarieven op de site. Wanneer de betaling tijdig binnen is, halen wij ook de rest van de maand je hond op voor een lekkere wandeling. Opzeggen doe je minimaal 1 kalendermaand van te voren.

Waar wandelen wij?

Afwisseling is leuk voor je hond en voor ons. We lopen op plaatsen waar je hond in alle vrijheid en veiligheid  kan rennen en dollen met de andere honden uit de roedel.